O kompaniji

FCA Srbija

Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva. Nova fabrika FCA Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najnovijih i najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles Grupe širom sveta.

Sa preko 3.000 zaposlenih, FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega više od 1 milijarde EUR u nabavku najsavremenije opreme za proizvodnju.

FCA brendovi

FCA Srbija je generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, FIAT Professional, Jeep i Abarth.

Fiat 500L

Model Fiat 500L, u verzijama Standard, Living i Trekking, proizvodi se u fabrici u Kragujevcu. Fiat 500L komercijalno je dostupan na tržištu od septembra 2012, a izvozi se na evropsko i svetsko tržište. U prvoj godini proizvodnje, Fiat 500L nominovan je za evropski automobil godine 2013. i osvojio pet zvezdica na evropskom NCAP-u (program ocene novih automobila).